Насоки при избор на SEO услуги

При избор на компания за SEO оптимизация трябва да се подхожда изключително внимателно. Добрият оптимизатор може да ви обясни на разбираем език какви техники използва и дали спазва препоръките за уебмастъри на Google.

Уверете се, че не използва Блекхет SEO и автоматизирани методи за създаване на връзки и профили във форуми. Подобни техники ще навредят на вашия сайт. Обещания за високо класиране без обстоен оглед на сайта и анализ на нишата също е лош сигнал за опита на оптимизаторите.

Ако ви обещаят топ-позиция за по малко от месец ( в по-тежки ниши 2-3) на ниска цена, най-вероятно не са професионалисти и/или просто искат да ви вземат парите. SEO оптимизацията не е евтина услуга. В момента съществуват много фирми, които предлагат оптимизация в България, но повечето залагат на незанието на клиентите си. Най-често не ви обесняват какво точно ще направят и имат пакетна цена много по-ниска от реалната.

Обратно други фирми повишават цената и я оправдават с голям брой допълнителни услуги, които често са неефективни и важността им се представя на клиента в нереален размер. Добрите компании имат гъвкави цени според бюджета на клиента и услугите, от които има нужда.

Оптимизацията за търсачки е бавен процес по ред причини. Основните са обновяване на огромно количество информация на сървърите на Google. Друга основна причина е изходната позиция на оптимизирания сайт и структурата му (начинът по който е написан кода на сайта).

Ориенитировъчно при професионална услуга за малки ниши за търсения с по-малка конкуренция осезтелни подобрения в класирането могат да се очакват в периода 4-6 седмици. В по-големи ниши респективно необходимото време и ресурси се увеличава.