Кои са важните фактори за класирането в топ 10

Онсайт фактори :

Колко добре е оптимизиран вашият сайт? Имате ли качествено съдържание? Алт тагове на изображенията и добра наситеност на ключови думи?
Офсайт фактори :

Каква е конкуренцията във вашата сфера? Колко добри и оптимизирани са техните сайтове? Колко време присъстват в онлайн пространството? Колко беклина (входящи връзки от др сайтове) имат?

Времето за класиране в топ 10 е право пропорционално на броя на конкурентите и качеството на техните уебсайтове.

Ако във вашата сфера (онлайн ниша) няма голяма конкуренция може да се класирате в топ 10 за няколко седмици.

При силна конкуренция се чака от месец до няколко месеца. Оптимизацията за търсачки е процес, при който трябва да се съобразявате с алгоритъма на Google. Изграждането на голям брой входящи връзки за кратко време, често води до обратен ефект. Google разполага с филтри, които следят за подобни дейности и наказва сайтовете, които ги използват.

Накратко SEO оптимизацията не е бърз процес. НЕ очаквайте резултати за няколко дни. Проверявайте класирането си на седмична база. В зависимост от трудността на вашата онлайн ниша, може да се наложи да чакате от 30 до 60 дни за постигане на добро класиране.

Ако ползвате SEO услуги и няма промяна в класирането и увеличаване на трафика (посетителите) в рамките на 4-8 седмици, може би трябва да смените фирмата за SEO оптимизация.